KAYISI REÇELİ
3 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
KAYISI REÇELİ
Malzemeler:
1 kg. kayısı,
1 kg. tozşeker,
1 adet limon,
3 su bardağı soğuk su
Yapılışı:
Kayısıları güzelce yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
Şekeri suyla kaynatın. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine kayısıları ekleyin.
Bir taşım (20 dakika kadar)daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ateşten alın.
Ertesi gün kayısılar suyunu salacağı için kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar daha kaynatın. Bir yandan da üzerindeki köpükleri delikli bir kevgirle alabildiğiniz kadar alın.
Reçel istediğiniz kıvama geldiğinde limon suyunu sıkın ve bir-iki dakika daha kaynatıp ateşten alın
1 kg. kayısı,
1 kg. tozşeker,
1 adet limon,
3 su bardağı soğuk su
Yapılışı:
Kayısıları güzelce yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
Şekeri suyla kaynatın. Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içine kayısıları ekleyin.
Bir taşım (20 dakika kadar)daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ateşten alın.
Ertesi gün kayısılar suyunu salacağı için kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar daha kaynatın. Bir yandan da üzerindeki köpükleri delikli bir kevgirle alabildiğiniz kadar alın.
Reçel istediğiniz kıvama geldiğinde limon suyunu sıkın ve bir-iki dakika daha kaynatıp ateşten alın
inci_tanesi- süper mod
- Mesaj Sayısı : 121
Nerden : ankara
Kayıt tarihi : 14/02/08
Geri: KAYISI REÇELİ
ben pek sevmem reçel :(
aylizxtuba- yeni üye
- Mesaj Sayısı : 12
Yaş : 40
Nerden : istanbul
Kayıt tarihi : 16/05/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz