MELEK ANNELERIZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Reçel Zamanı

2 posters

Aşağa gitmek

Reçel Zamanı Empty Reçel Zamanı

Mesaj tarafından Admin Salı Nis. 29, 2008 8:37 am

Tüm meyvelerin bol bulunduğu yaz mevsimi reçel zamanı olarak da bilinir. Başarılı bir reçel yapımı için size vereceğimiz küçük sırlarımız var.
* Reçelin uzun süre dayanmasını istiyorsanız, şeker miktarını meyve miktarının 1,5 katı olarak ayarlayın.
* Şekerlenmemesi için, kullandığınız limon suyunu ocaktan indireceğinize yakın koyun. Ayrıca daha önce konan limon suyu reçelin rengini koyulaştırır.
* Şekerlenmeyle ilgili iki küçük püf noktası daha... Reçeli kaynarken ve kavanoza boşaltırken asla karıştırmayın. Kavanoza sıcakken koyun ve kavanozun ağzını soğuduktan sonra kapatın.
* Küflenmemesi için reçelin içinde kalan ve kavanoza koyduktan sonra yüzeyinde biriken hava kabarcıklarını kâğıtla toplayın.
Admin
Admin
admin
admin

Mesaj Sayısı : 146
Yaş : 45
Nerden : karaman
Kayıt tarihi : 14/02/08

https://melekanneleriz.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Reçel Zamanı Empty Geri: Reçel Zamanı

Mesaj tarafından [NİDA] Salı Haz. 03, 2008 6:03 pm

ewet arkadaşım doğru söyledin reçel zamanıı mesela ben çilek reçelimi yaptım bile dans dans
[NİDA]
[NİDA]
özel üye
özel üye

Mesaj Sayısı : 420
Yaş : 49
Nerden : İstanbul
Kayıt tarihi : 15/02/08

https://melekanneleriz.yetkin-forum.com/index.htm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz