Reçel Zamanı
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Reçel Zamanı
Tüm meyvelerin bol bulunduğu yaz mevsimi reçel zamanı olarak da bilinir. Başarılı bir reçel yapımı için size vereceğimiz küçük sırlarımız var.
* Reçelin uzun süre dayanmasını istiyorsanız, şeker miktarını meyve miktarının 1,5 katı olarak ayarlayın.
* Şekerlenmemesi için, kullandığınız limon suyunu ocaktan indireceğinize yakın koyun. Ayrıca daha önce konan limon suyu reçelin rengini koyulaştırır.
* Şekerlenmeyle ilgili iki küçük püf noktası daha... Reçeli kaynarken ve kavanoza boşaltırken asla karıştırmayın. Kavanoza sıcakken koyun ve kavanozun ağzını soğuduktan sonra kapatın.
* Küflenmemesi için reçelin içinde kalan ve kavanoza koyduktan sonra yüzeyinde biriken hava kabarcıklarını kâğıtla toplayın.
* Reçelin uzun süre dayanmasını istiyorsanız, şeker miktarını meyve miktarının 1,5 katı olarak ayarlayın.
* Şekerlenmemesi için, kullandığınız limon suyunu ocaktan indireceğinize yakın koyun. Ayrıca daha önce konan limon suyu reçelin rengini koyulaştırır.
* Şekerlenmeyle ilgili iki küçük püf noktası daha... Reçeli kaynarken ve kavanoza boşaltırken asla karıştırmayın. Kavanoza sıcakken koyun ve kavanozun ağzını soğuduktan sonra kapatın.
* Küflenmemesi için reçelin içinde kalan ve kavanoza koyduktan sonra yüzeyinde biriken hava kabarcıklarını kâğıtla toplayın.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz